Konkursy
Biblioteka
Programy i projekty
Ferie zimowe - gotowanie |
9 lutego zespoły projektów edukacyjnych „Mój budżet domowy” i „Wiem co jem — zdrowe odżywianie” oraz Adrianna Wisłocką, Iwoną Bućko i Małgorzatą Leonczuk, przystąpiły do kulinarnych eksperymentów.
Ustaliliśmy jadłospis. A mianowicie: krokiety, spaghetti, sałatka warzywna, ciasto i chrusty. Drużyna chłopaków wzięła się ostro do obierania i krojenia warzyw. Jakub Niedzielski i Mateusz Butkiewicz okazali się specjalistami od spaghetti. Tomasz Barczycki to mistrz patelni i ekspert od przewracania naleśników. A Ewa Stachyra i Marta Hylarecka kusiły wszystkich pysznymi chrustami (chłopcy wykradali niepostrzeżenie małe co nieco). Po trudach przy garnkach nadszedł czas na biesiadę. Co tam dużo mówić, po prostu palce lizać! No a na koniec walka z naczyniami i brudnymi garnkami — ale co tam, chłopaki mają w tym wprawę, więc wszystko ocalało.
|
Sport w szkole
Gościmy
Naszą witrynę przegląda teraz 5 gościDzisiaj jest: Niedziela |
5 Maja 2024 |
Imieniny obchodzą Irena, Ita, Pius, Teodor, Waldemar, Zdzibor |
Do końca roku zostało 241 dni. Zodiak: Byk |